Sunny Side Jazz Band

  

Anne van der Wal

 

Anne van der Wal (1963) begon rond zijn 10e  jaar met het bespelen van de ukelele. Zijn vader, bassist in diverse toonaangevende jazzorkesten in noord Nederland, legde de basis.

Rond zijn 15e schafte Anne een tenorbanjo aan. Deze bamjo stond nog in ukelelestemming. Met de aanschaf van een goede Framusbanjo, waar hij nu nog steeds op speelt, werd de overstap naar tenorstemming gemaakt. Pas veel later is hij de gitaar er bij gaan doen.

Begonnen in een dixielandorkest gelieerd aan een Philips-vestiging te Drachten werd een start met het spelen in bands gemaakt. Na deze Dragtown Jazzband en invalbeurten in de Peattown Jazzband, speelde Anne 17 jaar lang naast zijn vader in looporkest De Harsenskrabbers. Met dit orkest werden 2 LP’s gemaakt.

Daarna volgde de Wetterwille Jazzband (1 CD), later het Noordnederlands Jazzorkest genoemd. Een uitstapje was het spelen als slaggitarist in een Hot Club de France kwartet, Swing de Paris (1 CD).

Tussendoor trad Anne af en toe op als invaller/gastsolist bij diverse bands, bijv. Andor’s Jazzband en de Hot Jazz Ambassadors uit Wenen. Op dit moment is Anne actief als freelancer en speelt hij zodoende in meerdere orkesten.

Vermeldenswaard is verder dat hij al twintig jaar met een collega-banjospeler Hein Overbeek, eveneens woonachtig in Assen, eens per twee weken oefent. Ze treden af en toe op onder de naam The Two Tenors en hebben samen een CD gemaakt.Webdesign © Copyright 2010 Het Schuytenshuys - Nederland . All Rights Reserved